In plaats van anti-homogeweld aanpakken, jokkebrokt GroenLinks wethouder erop los

Partij van de Ouderen lijsttrekker Wil van Soest wil opheldering van de Amsterdamse diversiteitswethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) over het afhouden van persvragen over een rapport naar antihomogeweld in de hoofdstad. In het document stond dat de daders volgens slachtoffers vaak een niet-westerse achtergrond hebben. Het rapport was al in februari klaar, maar werd pas midden in het zomerreces naar de raad gestuurd. Hierdoor ontstond het beeld dat het rapport was weggemoffeld, klonk het boos in de raad, wat later met klem door de GL-bestuurder werd ontkend: ’Flauwekul’. Hij wilde zich houden aan de belofte om de onderzoeken voor de zomer naar de raad te sturen. Niet alle onderzoeken waren in februari al klaar.

“Maar uit appverkeer tussen ambtenaren dat werd vrijgegeven na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB), blijkt dat de wethouder hier keihard aan het jokkebrokken is. Het foutief informeren van de raad is feitelijk een reden om op te stappen”, stelt Van Soest, die een spoeddebat heeft aangevraagd.

Vanuit Den Haag reageert Kamerlid Wybren van Haga vol ongeloof

“De regenteske arrogantie is ronduit stuitend. In plaats van anti-homogeweld keihard aan te pakken en onze zorgen daarover serieus te nemen liegt deze wethouder de hele boel bij elkaar. Opstappen en wegwezen zou ik zeggen,” aldus de voorman van Belang van Nederland.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.