Kandidaat-Tweede Kamerlid Peter van der Velden: “De partij voor iedereen, openbaar vervoer voor iedereen.”

Op 22 november gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op nummer 11 van de BVNL-kandidatenlijst staat Rotterdammer Peter van der Velden. Peter is buschauffeur en omarmt het plan van BVNL voor gratis openbaar vervoer voor iedereen.

Zelf iets doen
Van der Velden is geen onbekende op het politieke strijdtoneel. In Nissewaard was hij bijna vijf jaar raadslid voor Belang van Nissewaard. Na zijn afscheid bij die partij sloot hij zich aan bij BVNL. Hij is coördinator voor de afdeling Zuid-Holland en was in maart al lijstrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen. “Maar ben geen standaard politicus” vertelt hij. “In het dagelijkse leven ben ik buschauffeur in Rotterdam. Vijf jaar geleden besloot ik dat ik zélf iets wil doen aan zaken die mij aan het hart gaan. Daarom ben ik politiek actief geworden.” 

Veiliger en beter
Inmiddels is Van der Velden gepokt en gemazeld in de politiek. Voor zijn kandidatuur bij BVNL heeft hij heldere plannen. “Ik wil mij inzetten voor de 190.000 beroepschauffeurs in het openbaar vervoer. BVNL wil gratis OV voor iedereen. Vanuit mijn ervaring als chauffeur weet ik dat het openbaar vervoer daardoor veiliger en beter wordt, want de focus wordt verlegd. In Rotterdam is er een proef gaande voor 65-plussers en kinderen onder de elf jaar oud. De eerste resultaten daarvan zijn heel positief. Natuurlijk vergt dit een flinke stelselhervorming en de nodige investeringen, maar uiteindelijk betalen die zichzelf terug. En het kan, als we de juiste keuzes maken en de overheid ons belastinggeld uitgeeft aan zaken waar iedereen echt van profiteert.”

Van der Velden is realistisch over zijn kansen op een zetel in de Tweede Kamer. “Ik sta op plek elf, er zijn heel wat stemmen voor nodig om mij de Kamer in te krijgen. Desalniettemin hoop ik op een grote BVNL-fractie, die Nederland – letterlijk en figuurlijk – weer in beweging zet. Een stem op mij, is een stem voor alle beroepschauffeurs in Nederland. BVNL is de partij voor iedereen en de enige partij die altijd alleen maar keuzes maakt in het echte Belang van Nederland.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.