OLAF EPHRAIM

Woordvoerder financiën

Geboortedatum: 30 september 1965

Woonplaats: Amsterdam

Geboorteplaats: Rotterdam

Olaf Ephraim (1965) is bedrijfseconoom en is na een lange carrière in de financiële wereld actief als investeerder, onder meer in start ups. Daarnaast heeft hij veel vrijwilligerswerk gedaan als bestuurder of commissielid van sportclubs, een speeltuin en NSO. Hij is getrouwd, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Sinds april zit hij in de Tweede Kamer met als voornaamste aandachtsgebieden, Financiën en Rijksuitgaven.

LOOPBAAN

Tot voor kort gaf hij als freelancer bij de Universiteit van Amsterdam colleges voor de Academie voor Bank en Verzekeringen en was hij betrokken bij het opleiden van commissarissen bij financiële instellingen die te weinig kennis hadden van financial markets, derivaten en risk management. De politiek lokte toen hij zag dat er verschillende zaken in Nederland de verkeerde kant opgingen; de euro, immigratie, het gebrek aan directe democratie en wilde, kostbare klimaatplannen baarden hem zorgen.

Hoewel hij nooit had gedacht ooit in de politiek verzeild te raken, is dit toch gebeurd.

WAAROM BVNL?

BVNL is een partij die op een fatsoenlijke manier rechtse politiek wil bedrijven op economisch vlak met daarnaast aandacht voor hen die niet mee kunnen komen en dus bescherming nodig hebben. Succes en hard werken moet beloond worden zonder dat torenhoge belastingen en een uitdijende overheid dit belemmeren. Nederland moet een land zijn zonder dogma’s en vooral zonder hokjesdenken, zoals bij de zogenaamde identity politics helaas steeds meer en meer het geval is. Elk mens is een uniek individu en moet als persoon beschouwd worden, niet als onderdeel van een groep. Nederland moet een open, rechtvaardige gemeenschap zijn waar plaats is voor iedereen, onafhankelijk van huidskleur, seksuele geaardheid of religieuze opvattingen. Tegelijkertijd moeten we ons realiseren dat we in een klein land wonen en dat een onbeperkte bevolkingsgroei eindig is. Ook is onze sociale verzorgingsstaat niet in staat onbeperkt mensen op te vangen die een te geringe economische bijdrage leveren.

volg olaf ephraim op:

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.