Kandidaat 48 op de lijst

Marcus Rolloos

Oegstgeest

Waarom ik kandidaat ben:

Voor grondrechten en economie.

Biografie

Marcus Rolloos is een gepassioneerde verdediger van grondrechten en fundamentele vrijheden. Als raadslid heeft hij in 2021 de burgemeester van Oegstgeest opgeroepen om het corona toegangsbewijs niet te handhaven vanwege de strijdigheid ervan met onze grondrechten.

Daarnaast staat Marcus bekend om zijn inzet voor hardwerkende mensen, zowel in loondienst als ondernemers. Hij streeft ernaar om het inkomen en bezit van mensen te beschermen, vooral wanneer ze zich hier zelf voor hebben ingezet. Met meer dan 12 jaar ervaring in de wereld van duurzame energie, is Marcus een voorvechter van Groen Rechts. Hij ondersteunt duurzame energie, maar alleen als dit gunstig is voor de portemonnee van de mensen en de economie. Marcus Rolloos is een politicus die zich inzet voor vrijheid, rechtvaardigheid en duurzaamheid in de Nederlandse politiek.

Marcus Rolloos is een ervaren professional op het gebied van energietransitie en waterstof. Hij heeft een indrukwekkende carrière in verschillende sectoren doorlopen en heeft bijgedragen aan belangrijke initiatieven. Hij is momenteel werkzaam als Senior Consultant Energy Transition & Hydrogen bij Arcadis, waar hij zich richt op strategische energietransitieadvies en projectmanagement. Sinds augustus 2022 heeft hij zijn expertise ingezet om de transitie naar duurzame energiebronnen en waterstof te bevorderen. Naast zijn betrokkenheid bij Arcadis, is Marcus actief betrokken bij de Rabobank Leiden-Katwijk als lid van de Ledenraad. Hij heeft deze rol al sinds november 2016 en zet zich in voor het verbinden van mensen en doelen in de maatschappij. In mei 2020 begon Marcus bij DeoBoat, waar hij batterijen en brandstofcellen voor (zeil)boten ontwikkelt. Dit toont zijn betrokkenheid bij duurzame mobiliteit en innovatie.

Vervolgens was hij Business Developer Waterstof bij Firan van oktober 2021 tot augustus 2022, waar hij zich toelegde op het ontwikkelen van waterstofinfrastructuur voor industrieterreinen en -gebieden. Daarnaast heeft Marcus een sterke betrokkenheid bij de lokale gemeenschap van Oegstgeest, waar hij actief is geweest als gemeenteraadslid en voorzitter van de werkgeverscommissie van de Gemeente Oegstgeest gedurende een periode van 8 jaar. Hij heeft ook verschillende commissies voorgezeten en heeft bijgedragen aan de lokale overheid.
In zijn carrière heeft Marcus verschillende functies bekleed, waaronder die van Energy Strategist bij DeoDrive, waar hij advies gaf over brandstofceltechnologie voor mobiliteitstoepassingen en ook mede-oprichter en voorzitter was van de LEOO Energie Cooperatie.

Bovendien was hij oprichter van Ascus, een mobiele dienstverlener die later werd verkocht aan Scarlet Onetel. Hij heeft ook ervaring in business development voor verschillende bedrijven, waaronder ING Nederland. Marcus heeft een solide academische achtergrond, met een propedeutische graad in de rechten van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft ook professionele coaching gevolgd en een module Dutch Language and Culture aan de Universiteit Leiden afgerond.

Kortom, Marcus Rolloos brengt een unieke combinatie van passie, ervaring en deskundigheid met zich mee die BVNL kan helpen bij het bevorderen van vrijheid, fundamentele rechten en levenskwaliteit in Nederland. Zijn inzet voor grondrechten, duurzaamheid en economische welvaart maakt hem een sterke kandidaat voor de partij, in het belang van Nederland.ONZE MISSIE

BVNL is een economisch rechtse partij die de goede kanten van barmhartig kapitalisme omarmt. BVNL is klassiek liberaal en vecht voor de vrijheid van het individu. BVNL is tevens cultureel conservatief: wij willen ons mooie Nederland en de daarbij behorende unieke Nederlandse tradities en cultuur intact houden.