Kandidaat 47 op de lijst

Rob Elens

Venray

Waarom ik kandidaat ben:

Ik ga voor Nederlandse soevereiniteit en vrijheid. Ik ben voor hard werken met nuchter verstand.

Biografie

Rob Elens, een van de meest spraakmakende huisartsen van ons land, die onder andere de aandacht heeft getrokken vanwege zijn krachtige en terechte opvattingen over de behandeling van COVID-19. Geboren in Rotterdam, heeft hij zijn medische carrière gewijd aan het bieden van gezondheidszorg aan zijn patiënten en het delen van zijn standpunten over de behandeling tijdens de coronaperiode. Wat Rob Elens echter bijzonder krachtig maakt, zijn zijn standpunten met betrekking tot COVID-19. Hij is publiekelijk voorstander van het gebruik van hydroxychloroquine als een behandelingsoptie voor COVID-19. Zijn overtuigingen hebben geleid tot vele debatten en brede discussies binnen de medische gemeenschap en de bredere samenleving.

Rob Elens begon zijn carrière als arts-assistent chirurgie in het Maasland Ziekenhuis in Sittard, provincie Limburg, Nederland, waar hij van juli 1991 tot februari 1993 werkte. Gedurende deze tijd deed hij waardevolle ervaring op in de chirurgie. Na zijn tijd in het Maasland Ziekenhuis verhuisde Rob Elens naar het Sint Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam, waar hij van juni 1993 tot juni 1994 werkte als arts-assistent anesthesie. Hier verwierf hij expertise op het gebied van anesthesiologie, wat een cruciaal aspect is van de medische praktijk.

In juni 1994 begon Rob Elens zijn werk als arts-assistent gynaecologie in het ziekenhuis in Goes, provincie Zeeland, Nederland. Gedurende deze tijd kon hij zijn kennis en vaardigheden op het gebied van gynaecologie verder ontwikkelen. Zijn medische carrière bracht hem vervolgens naar het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) in Groningen en omgeving, Nederland, waar hij van juni 1995 tot juni 1996 als arts assistent anesthesie io werkte. Deze ervaring in een academisch medisch centrum zou zijn kennisbasis verder hebben versterkt.
Rob Elens zette zijn medische reis voort als Medical Officer in Charge in het Holy Family Hospital Phalombe in Malawi van november 1996 tot augustus 1999.

Dit toont zijn toewijding aan internationale gezondheidszorg en humanitaire inspanningen. Na zijn tijd in Malawi keerde hij terug naar Nederland en werkte hij als arts assistent bij Litchdon Medical Centre in Barnstaple, Devon, Verenigd Koninkrijk, van januari 2000 tot juni 2001.

Zijn volgende stap was senior house officer psychiatry van september 2001 tot februari 2002, en daarna senior house officer obs en gynaecologie van februari 2002 tot september 2002. Van september 2002 tot september 2004 was Rob Elens staff grade Accident and Emergency Medicine, waar hij betrokken was bij spoedeisende geneeskunde in het Verenigd Koninkrijk. Na zijn tijd in het Verenigd Koninkrijk keerde hij terug naar Nederland en begon hij in september 2004 als general practitioner. Hij werkte in 35 verschillende praktijken verspreid over Nederland voordat hij zich vestigde in Meijel, provincie Limburg, Nederland, waar hij sinds januari 2010 actief is als huisarts bij GPPractice Huisartspraktijk De Peel.

Binnen zijn praktijk heeft Rob Elens altijd de nadruk gelegd op het belang van goede voeding om ziekten te voorkomen en te genezen. Bovendien heeft hij plannen om stressmanagement en een anti-obesitasprogramma aan te bieden om zijn patiënten te helpen een gezondere levensstijl te bereiken. Naast zijn werk als huisarts, is Rob Elens ook betrokken bij orthomoleculaire geneeskunde en integratieve geneeskunde. Hij heeft sinds 2007 een orthomoleculaire praktijk in De Peel, waar hij alternatieve benaderingen van gezondheid en welzijn aanbiedt.

Rob Elens heeft in de loop der jaren een indrukwekkende medische carrière gehad, variërend van chirurgie en anesthesie tot gynaecologie en spoedeisende geneeskunde, en hij heeft zijn kennis en ervaring nu ingezet om de gezondheid van de gemeenschap in Meijel en omgeving te dienen.

Rob Elens is zonder twijfel een sterke en spraakmakende kandidaat voor BVNL op basis van zijn indrukwekkende medische carrière en zijn standpunten met betrekking tot de behandeling van COVID-19. Al met al combineert Rob Elens zijn uitgebreide medische ervaring met een actieve betrokkenheid bij gezondheidsbevordering, evenals het leiden van belangrijke discussies over de behandeling van COVID-19. Deze factoren maken hem een sterke kandidaat voor BVNL, aangezien hij een breed scala aan perspectieven en expertise kan bieden voor de verbetering van de gezondheidszorg en andere beleidsgebieden, in het belang van Nederland.

Bekijk mijn website


ONZE MISSIE

BVNL is een economisch rechtse partij die de goede kanten van barmhartig kapitalisme omarmt. BVNL is klassiek liberaal en vecht voor de vrijheid van het individu. BVNL is tevens cultureel conservatief: wij willen ons mooie Nederland en de daarbij behorende unieke Nederlandse tradities en cultuur intact houden.