Kandidaat 46 op de lijst

Willy Verweij

Nigtevecht

Waarom ik kandidaat ben:

Duidelijk, realistisch. Een partij die zich wel bij de feiten houdt

Biografie

Willy Verweij, een naam die synoniem staat voor toewijding en diversiteit, heeft een opmerkelijke carrière doorgemaakt die zich uitstrekt over meerdere sectoren. Haar levenspad begon in de zorgsector, maar haar reis bracht haar naar onderwijs, bestuur, management en maatschappelijk werk.

Geboren met een ontembare passie voor het helpen van anderen, begon Willy Verweij haar professionele reis in 1984, toen ze haar opleiding tot verpleegkundige afrondde aan het Burgerziekenhuis in Amsterdam. Haar eerste stappen in de gezondheidszorg brachten haar naar verschillende Amsterdamse ziekenhuizen, waar ze als verpleegkundige werkte, dankzij uitzendbureau Savaz.

Het was echter haar fascinatie voor kinderdialyse die haar naar het AMC leidde, waar ze begon te specialiseren in deze kritieke medische discipline.
Het jaar 1988 bracht een radicale verandering in het leven van Willy. Samen met haar partner, de prins op de koe zoals zij zelf zegt, verhuisde ze naar een boerderij, waar ze haar interesse in de agrarische sector ontdekte.

Tegelijkertijd besloot ze een gastouderopvang op de boerderij te starten vanwege haar passie voor kinderopvang en de groeiende vraag hiernaar. Deze onderneming groeide gestaag, en in 1994 richtte ze de allereerste officiële kinderopvang op een veehouderij op in Weesp, waar ze tevens de rol van directeur op zich nam.

Willy Verweij's honger naar kennis en persoonlijke groei bracht haar door een reeks cursussen en opleidingen, waaronder post-HBO Management in de kinderopvang, modules en trainingen aan gerenommeerde instellingen zoals Nyenrode en de academie voor Transactionele Analyse.
Naast haar professionele prestaties heeft Willy zich altijd sterk ingezet voor vrijwilligerswerk. Haar betrokkenheid varieerde van het geven van zwemlessen aan kinderen tot het bekleden van bestuursfuncties in verschillende stichtingen en organisaties.

Een opmerkelijk hoogtepunt in haar vrijwilligerswerk was haar rol als voorzitter van de "Nacht zonder Mama" campagne, een initiatief dat fondsen wierf voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Ook droeg ze bij aan de Mega Polio Campaign in Agra, India, een bewijs van haar inzet voor maatschappelijke initiatieven.

Binnen de woningbouwsector voltooide Willy meerdere cursussen om haar rol als Lid RVT bij Woonstichting Wuta effectief te vervullen. Haar aandacht voor de gemeenschap blijkt eveneens uit haar betrokkenheid bij de Kerstwandeling in Weesp en haar werk in het pastoraat.
In haar zeldzame vrije momenten geniet Willy van activiteiten zoals wandelen, lezen, skiën, fietsen en diepgaande gesprekken. Toch staat haar gezin altijd centraal in haar leven, inclusief de twee jaar waarin ze een pleegkind in hun huis verwelkomden.

In 2023 stond Willy Verweij als lijsttrekker voor BVNL aan het roer tijdens de waterschapsverkiezingen voor Amstel, Gooi en Vecht. Net zoals in haar diverse carrière, zette ze zich met dezelfde bevlogenheid zoals we dit van haar gewend zijn.

Willy Verweij is een sterke kandidaat voor BVNL vanwege haar toewijding aan diverse sectoren, haar passie voor haar werk en haar ervaring in zowel de gezondheidszorg als de agrarische sector, wat haar een waardevolle en veelzijdige kanidaat maakt, in het belang van Nederland.ONZE MISSIE

BVNL is een economisch rechtse partij die de goede kanten van barmhartig kapitalisme omarmt. BVNL is klassiek liberaal en vecht voor de vrijheid van het individu. BVNL is tevens cultureel conservatief: wij willen ons mooie Nederland en de daarbij behorende unieke Nederlandse tradities en cultuur intact houden.