Kandidaat 41 op de lijst

Alistair Overeem

Miami

Waarom ik kandidaat ben:

Omdat dat de juiste koers voor Nederland is

Biografie

Alistair Cees Overeem is een prominente naam in de wereld van gevechtssporten. Geboren op 17 mei 1980 in Hounslow, Engeland, met een Nederlandse moeder en een Jamaicaanse vader, vestigde Overeem zich op zesjarige leeftijd in Nederland. Als tiener verkende hij diverse sporten zoals judo, atletiek en basketbal, voordat zijn passie voor vechtsporten hem op het pad bracht van iconen zoals Bas Rutten en Joop Kasteel.

In zijn indrukwekkende carrière heeft Overeem talrijke prestaties op zijn naam staan. Als voormalig Strikeforce-zwaargewichtkampioen heeft hij de unieke eer wereldkampioen te zijn in zowel het MMA als K-1. Zijn K-1-overwinningen omvatten memorabele gevechten tegen giganten als Badr Hari, Remy Bonjasky en Peter Aerts.

In de MMA-arena schitterde Overeem in organisaties zoals PRIDE FC, Strikeforce, DREAM en de UFC. Met opmerkelijke overwinningen tegen grote namen zoals Vitor Belfort, Sergei Kharitonov en Brock Lesnar, heeft Overeem zijn stempel gedrukt als een van de dominantste vechters van zijn generatie.

In 2021 keerde Overeem terug naar het kickboksen door een contract te tekenen bij de toonaangevende organisatie, Glory, en markeerde zijn comeback met een overwinning tegen Badr Hari.

Nu zet Alistair Overeem een nieuwe stap in zijn reis en stelt zich kandidaat voor de politieke partij BVNL, waarbij hij zijn ervaring, vastberadenheid en vechtersmentaliteit inzet om het verschil te maken in de Nederlandse politiek.

Bekijk mijn website


ONZE MISSIE

BVNL is een economisch rechtse partij die de goede kanten van barmhartig kapitalisme omarmt. BVNL is klassiek liberaal en vecht voor de vrijheid van het individu. BVNL is tevens cultureel conservatief: wij willen ons mooie Nederland en de daarbij behorende unieke Nederlandse tradities en cultuur intact houden.