Kandidaat 34 op de lijst

Iwan Dienjes

Breda

Waarom ik kandidaat ben:

Ik stel me kandidaat voor BVNL omdat ik geloof in de kernwaarden van individuele vrijheid, nationale soevereiniteit en economische zelfstandigheid. In een tijd waarin onze tradities en culturele identiteit onder druk staan, onze vrijheid van meningsuiting steeds meer wordt beperkt en onze economie eigenhandig wordt beschadigd is het cruciaal dat we opkomen voor de principes die ons land sterk en uniek maken, voorop en vooruit. In het belang van Nederland!

Biografie

Vroege Jaren en Achtergrond

Iwan Dienjes werd geboren op 2 juli 1975 in Breda, in het prachtige Brabant. Hij groeide op in een gezin waar de kernwaarden hard werken, doorzettingsvermogen en genieten van het leven hoog in het vaandel stonden. Hoewel het gezin niet rijk was, ontbrak het hen aan niets. De belangrijkste lessen die Iwan van huis uit meekreeg, waren het belang van openhartigheid, eerlijkheid en vechtlust als fundament voor succes.

Van thuis uit meegekregen
Politiek was altijd een belangrijk gespreksonderwerp in het gezin Dienjes, vaak gepaard gaande met levendige en soms felle discussies. Al op jonge leeftijd ontwikkelde Iwan een diepgaande interesse in politiek, een passie die alleen maar sterker werd met de opkomst van Pim Fortuyn. Toch besloot hij dat hij eerst voldoende levenservaring moest opdoen voordat hij een betekenisvolle bijdrage kon leveren aan het politieke landschap.

Professionele Carrière
Na zijn studie belandde Iwan al snel in het consultancywezen, waar hij gedurende tien jaar met veel toewijding werkte. Als interim-manager hielp hij diverse grote en middelgrote bedrijven bij veranderingsprocessen, optimalisatievraagstukken en organisatieadvies. In 2013 maakte hij de overstap naar de IT-sector, waar hij waardevolle ervaring opdeed door aan verschillende projecten bij grote organisaties te werken.

Ondernemerschap
In 2019 waagde Iwan de sprong naar het ondernemerschap en richtte hij zijn eigen bedrijf op, Zaakmakers. Dit bedrijf specialiseert zich in webdesign, e-commerce en online marketing, en helpt andere bedrijven bij het bouwen en optimaliseren van hun virtuele aanwezigheid.

Politieke Carrière
Zijn politieke ambities kwamen in 2021 tot bloei toen hij in contact kwam met LPF Breda, een partij die het klassieke fortuynistische gedachtegoed in een moderne context plaatst. Sinds maart 2022 vervult Iwan met volle overgave de rol van raadslid voor Lijst Pim Fortuyn Breda. Daarnaast is hij zowel de fractievoorzitter als een bestuurslid van de partij.

Kandidaat BVNL
Zijn keuze om kandidaat te zijn voor BVNL in de aankomende Tweede Kamerverkiezingen is een logische volgende stap in zijn politieke carrière. Als raadslid en fractievoorzitter voor LPF Breda heeft hij al laten zien dat hij in staat is om het klassieke fortuynistische gedachtegoed te vertalen naar hedendaagse vraagstukken en beleid.

Iwan Dienjes is niet alleen een kandidaat met een rijke professionele achtergrond, maar ook iemand die de waarden van eerlijkheid, openhartigheid en vechtlust hoog in het vaandel heeft staan. Deze combinatie maakt hem tot een sterke kandidaat voor BVNL. Met zijn veelzijdige ervaring en onwrikbare toewijding aan zijn politieke en maatschappelijke idealen is hij klaar om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de partij en de Nederlandse politiek.ONZE MISSIE

BVNL is een economisch rechtse partij die de goede kanten van barmhartig kapitalisme omarmt. BVNL is klassiek liberaal en vecht voor de vrijheid van het individu. BVNL is tevens cultureel conservatief: wij willen ons mooie Nederland en de daarbij behorende unieke Nederlandse tradities en cultuur intact houden.