Kandidaat 33 op de lijst

Frederique Durlacher

Hilversum

Waarom ik kandidaat ben:

Nederland moet weer het land zijn waar we trots op kunnen zijn om in te wonen, werken en recreëren.

Biografie

Als creatieve duizendpoot, zelfstandig ondernemer, moeder van twee fantastische kinderen en met een rijke levenservaring, staat Frederique Durlacher (1981) midden in het leven. Sinds maart 2022 heeft BVNL, met Durlacher als fractievoorzitter, één zetel in de gemeenteraad van Hilversum en is haar inzet en betrokkenheid zelfs al bekroond met de publieksprijs van Hilversums raadslid van het jaar 2022.

Durlacher neemt geen blad voor de mond en gaat symboolpolitiek uit de weg. Uitvoerbaarheid en oplossingsgericht, kleiner denken en doen, redelijkheid en billijkheid, zijn een aantal kernwoorden die ze omarmt en waar ze zich voor hard maakt binnen haar eigen gemeente en met de regionale verbindingen.

“In ons land wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd en dat moet aantrekkelijk zijn, veilig voelen en bovenal haalbaar zijn voor iedereen,” zo stelt de Hilversumse. Cultuur en erfgoed moet volgens haar gekoesterd blijven en de ambitie om te werken en ondernemen moet lonen. Door te werken met een kleinere overheid en meer, vanuit de menselijke maat, voor eigen inwoners en ondernemers. Bouwen doe je met beleid en niet enkel met stenen. Durlacher voelt zich als een vis in het water in de politiek en ze durft te zeggen waar het op staat. Kort en bondig, maar met levendige discussies en soms hard met de vuist op tafel.

Durlacher is geen dossier-verslinder, maar haalt haar beoordeling graag uit het veld door in gesprek te gaan met de samenleving. “Ik wil écht weten wat er speelt en dat kan alleen door in gesprek te blijven en niet enkel dikke stapels papierwerk te lezen.”

Een stem op Frederique Durlacher is een stem voor een eerlijke én realistische samenleving!ONZE MISSIE

BVNL is een economisch rechtse partij die de goede kanten van barmhartig kapitalisme omarmt. BVNL is klassiek liberaal en vecht voor de vrijheid van het individu. BVNL is tevens cultureel conservatief: wij willen ons mooie Nederland en de daarbij behorende unieke Nederlandse tradities en cultuur intact houden.