Statenlid Friesland

Grite Wymenga

Grite Wymenga Kooistra (1958) is geboren en opgegroeid in een melkveehoudersgezin op het Friese platteland. Dat het boerenbestaan nooit een vaststaande bestaanszekerheid biedt heeft haar gevormd en geleerd dat je moet blijven aanpakken en doorzetten.

Die realiteit heeft geleid tot het stapelen van diverse opleidingen en enige banen in de medische zorg. Vervolgens heeft zij, na een studie Nederlands Recht (RUG) en een 3-jarig dienstverband bij Trip Advocaten te Leeuwarden, in 1993 haar eigen praktijk als gespecialiseerd letselschade advocaat (LSA) opgezet.

In 2019 is Grite op basis van voorkeurstemmen als Lid van de Provinciale Staten van Provincie Fryslân (FvD) geïnstalleerd. Waarden als onafhankelijkheid, bescherming van de individuele vrijheden en zelfredzaamheid van de burger vormen haar politieke motivatie. Doch niet zonder ook oog te hebben voor de mensen die niet mee kunnen komen in onze maatschappij. Zij is daarnaast een groot voorstander van een zakenkabinet. Grite maakt zich met name sterk voor een goede provinciale infrastructuur zijnde dé ruggengraat voor economische – en maatschappelijke bloei en dus brede welvaart in Fryslân. Als provinciale banenmotor dient het MKB zo weinig als mogelijk (overheids)beperkingen te ondervinden. Het landelijke – en provinciale stikstofplan met daarbij eventuele onteigening van boeren betreft een historische fout.

Grite woont samen met haar man in Drachten en zij zijn trots op hun twee volwassen zonen (te Delft en Den Haag).

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.