Statenlid Noord-Brabant

Eric de Bie

Eric de Bie (1971) is geboren (Roosendaal) en getogen (Oudenbosch) in het westelijk gedeelte van de provincie Noord-Brabant. Met vrouw en drie dochters woont hij nu in Bergen op Zoom.

Na zijn middelbare school in Oudenbosch is hij in Amsterdam notarieel recht gaan studeren. In 1999 is hij afgestudeerd en teruggekeerd naar Noord-Brabant om bij diverse notariskantoren verspreid over de provincie te gaan werken.

In 2013 werd hij mede-eigenaar van een notariskantoor in Prinsenbeek aan de rand van Breda. Daar heeft hij ondervonden wat ondernemerschap inhoudt. Na twintig jaar notariaat besloot hij dit vak vaarwel te zeggen en zich op de politiek te storten.

In 2019 werd Eric gekozen in de Provinciale Staten van Noord-Brabant waar hij fractievoorzitter werd. Al na een jaar trad hij toe tot het college en werd hij Gedeputeerde Energie, Bestuurlijke Vernieuwing en Erfgoed. In mei 2021 nam hij ontslag om vervolgens terug te treden in de Provinciale Staten waar hij tot op heden zitting heeft.

“Een kleinere overheid biedt de samenleving veel vrijheid en mogelijkheden. Laten we mensen de kans en het vertrouwen geven zelf oplossingen te vinden. BVNL is bij uitstek de partij voor ondernemers en ondernemende mensen die dit optimisme ook hebben en die bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen en de handen uit de mouwen te steken. Dat spreekt mij aan in BVNL”, aldus Eric de Bie.

Eric houdt zich in de Provinciale Staten met name bezig met financiën, energie, ruimte en landbouw.

Onze mensen BVNL Eric de Bie